Oulu
pe 27.02.2015 15:01
OULU POHJOIS-SUOMI KOTIMAA TALOUS ULKOMAAT KULTTUURI VIIHDE

Oulu 25.5.2012 | päivitetty 25.5.2012 | Kaleva

Diablos, Enkelit ja United Brotherhood nousseet otsikoihin ennenkin

Poliisi teki kotietsinnän Diablos MC:n kerhotiloihin Limingantullissa syksyllä. Jäsenet eivät päässeet tiloihin. Kuvan neljä miestä eivät halunneet näyttää kasvojaan.
Tapio Maikkola

Poliisin mukaan perjantain vastaisena yönä Oulussa ravintola Tivolissa miestä pakaraan ampuneella miehellä on kytköksiä Diablos MC -moottoripyöräkerhoon.

Diablos on yksi poliisin seurannassa olevista järjestöistä, joita epäillään rikollisesta toiminnasta.

Vastaavien järjestöjen toiminta on noussut otsikoihin Oulussa aiemminkin.

Rikollisjengit vahvistavat rivejään

Kaleva uutisoi tammikuussa, että Suomessa toimivat järjestäytyneen rikollisuuden ryhmittymät ovat aktivoituneet ja rekrytoivat uusia jäseniä. Sen lisäksi ne ovat laajentaneet toimintaansa suhteellisen lyhyessä ajassa uusille paikkakunnille.

Etenkin Hells Angels MC on havahtunut vuosien hiljaiselon jälkeen vahvistamaan rivejään perustamalla alaisuudessaan toimivan Bad Machine 81 Finland 1 % –jengin, mitä pidetään merkittävänä muutoksena aiempaan.

KRP:n arvion mukaan Suomessa toimii tällä haavaa noin 80 tunnistettua järjestäytyneen rikollisuuden ryhmää. Niistä noin kolme neljäsosaa käyttää ulkoisia tunnuksia, kuten jengiliivejä. Noin kolmasosa jengeistä on moottoripyöräkerhoja. Suurimmat rikollisjengit ovat Cannonball MC, Hells Angels MC, Bandidos MC ja United Brotherhood.

Poliisi ratsasi Diablosin kerhotilat

Oulun poliisi ratsasi Diablosin kerhotilat viime lokakuussa. Poliisi teki kotietsinnän kerhon tiloihin vakavan rikosepäilyn vuoksi. Poliisi epäili tutkittavana olleen rikoksen tapahtuneen kerhon tiloissa.

Diablos MC kytkeytyy Bandidos MC -moottoripyöräkerhoon.

Huumetutkinta ei kytkeytynyt Ouluun

Viime syksynä uutisoitiin Helsingin poliisin paljastamasta laajamittaisesta huumeiden salakuljetusoperaatiosta.

Operaatiosta ei löytynyt yhteyksiä Ouluun, mutta poliisi kuitenkin tarkkailee Oulussa toimivia moottoripyöräkerhoja, joiden epäillään olevan mukana rikollisessa toiminnassa. Toinen kerhoista on Diablos MC ja toinen Helvetin Enkelit.

Rikollisjärjestö United Brotherhood rantautui Ouluun

Lokakuussa uutisoitiin rikollisjärjestö United Brotherhoodin rantautumisesta Ouluun. Järjestö ei ole moottoripyöräkerho.

Keskusrikospoliisi seuraa United Brotherhoodin toimintaa Oulussa samaan tapaan kuin se seuraa Helvetin Enkeleitä ja Diablosia.

Kaukovainiolla helmikuussa sattuneen ampumavälikohtauksen tekijällä uutisoitiin olevan yhteyksiä United Brotherhoodiin.

Lue aiemmat uutiset:

Poliisi ratsasi moottoripyöräkerhon tilat Limingantullissa

Poliisi: Epäilty rikos ei tapahtunut Diablosin kerhotilalla

Huumetutkinnassa ei ilmennyt yhteyksiä Oulun jengeihin

Rikollisjengi United Brotherhood rantautunut Ouluun

Kaukovainion ampujalla yhteyksiä United Brotherhoodiin

Kerro meille, millaisia ajatuksia Diablosin, Helvetin Enkeleiden ja United Brotherhoodin kaltaiset järjestöt herättävät? Pelottaako liiveissä kulkevat kerhojen jäsenet? Leimaantuvatko muut moottoripyöräkerhot muutaman rikollisesta toiminnasta epäiltävän kerhon toiminnan vuoksi?

Lisää aiheesta


9 / 9 kommenttia

Tuntematon
9.4.2013 04:05

Ihan harmitonta porukkaa siihen asti että alat itse kaveraamaan. Heillä on omat säännöt ja riitelevät lähinnä keskenään. Joka leikkiin ryhtyy niin kestäköön sen hautaan asti. Huumeista sen verran että kysyntä vastaa tarjontaan.. Ei ole näistä pojista kiinni se asia. Jos otettais mallia tietyistä muista EU maista niin ei täällä enää sillä laitonta rahaa tekis.. Eikä huumeita käytettäis sen enempää kuin ennenkään. Jopa päin vastoin! Ei niissä olis enään mitään jännää kun se on laillista =D


yksi rakentaja
17.9.2012 14:22

Ei se kovuus ole sitä että toverihengessä rakennetaan pyöriä ja hommataan osia porukalla kun ei näillä nykyisillä hinnoilla enää yksin pyörää rakanneta.


maikkeli
1.6.2012 23:10

kannattais ensin olla faktaa ko tuomosta kirjottaa,menkää lässyttäjät ja itkupillit käymään kerhoilla ni muuttuu se tietämys,ainakin DIABLOS:in kerhotiloissa laitellaan pyöriä ja hengaillaan


klöx
24.6.2012 00:44

Kyllä noitten toiminnasta on jo niin perusteellista dokumentointia että voi kutsua järjestäytyneeksi rikollisporukaksi!

Miksi niin suuri osa prosenttijengiläisistä lusii tai on lusinut - varmaan vaan puhdas sattuma...


tutkija
26.5.2012 07:09

Sitä se tekee, kun lapsena on ollut tiukka kypärä ja puinen mopo.


Reppanoita
26.5.2012 00:21

Minusta kaikkien rikollisjärjestöjen toiminta on lailla kielettävä joita nämä mopopoikien kerhot ovat . Enkä panis pahakseni vaikka mopoilu kielettäisiin kokonaan .


B
26.5.2012 11:50

Miksi mopoilu pitäisi kieltää. kielletään saman tien myös hiihtäminen ja ulkomaan matkat kaikilta.


jake
25.5.2012 18:43

Kovia on pojat on kovia. No huh huh


Lukija
25.5.2012 14:49

Eiköhän nämä henkilöt ole pitkälle raukkoja jotka eivät pärjää yksinään tai sitten on suuria henkisiä ongelmia.


Kommentit